19.07.2024 Три поколения напълниха “Арена София” за взривяващото шоу на Judas Priest

Judas Priest

Две са бандите, които винаги ще бъдат приети с отворени сърца от десетки хиляди фенове в България – Iron Maiden и Judas Priest.

Във вторник фронтменът на “девиците” Брус Дикинсън изнесе уникално шоу на столичния Колодрум като солов изпълнител. Три дни по-късно дойде ред на сънародниците му Роб Халфорд и компания от другата най-известна британска хеви метъл банда – Judas Priest. Този път арената беше столичната зала “Арена София”.

Няма много банди, които могат да напълнят това място в средата на лятото. Но Judas Priest го направиха с лекота. Въпреки пренаситеното с големи и задължителни имена, които посетиха България.

District 13

Поредният рок празник започна с подгряващите District 13, които също са от Великобритания. Бандата издаде последния си албум през 2023 г. Два пъти са участвали на сцените на Hills Of Rock в Пловдив и публиката ги познава. Освен това барабанистът е българинът Асен Милушев. В края на изпълнението си той взе микрофона, за да благодари на организаторите от “Фест Тийм” и Judas Priest за честта, която са им оказали с поканата да свирят преди Боговете на метъла.

19.07.2024 Колекция видео клипове от концерта на Judas Priest

След това започна подготовка на сцената за мултимедийното, светлинно и звуково шоу на хедлайнерите. За изненада на феновете първите акорди от живото изпълнение на Judas Priest прозвучаха 45 минути преди обявеното начало. Завесата падна, а зад нея се появиха в пълния си блясък Роб Халфорд, Скот Травис, Йън Хил, Ричи Фолкнър и Анди Снийп, които свириха първите акорди на Panic Attack – откриващото парче от новия албум на бандата Invincible Shield. Последваха класически парчета от дългата дискография на групата, а сетлистът не се отличаваше особено от обичайния за турнето на Judas Priest.

Не е лесно да побереш 19 албума в един концерт, особено за такива легенди като британците. Имаше за всеки по нещо. И най-вече отношение към публиката. Роб Халфорд разпя феновете с българското знаме в ръце, излезе на сцената с емблематичния мотор, сменя одежди, благодари на хората, които ги подкрепят повече от 50 години, като изреди повечето албуми на бандата. Показа уникална форма, въпреки че е на 72 и изнася унищожителни концерти с останалите от бандата през ден.

В публиката имаше както негови набори, така и младежи на възрастта на внуците им.

Точно това е уникалното в концертите на банди като Judas Priest. В парчетата, които изпълняват на живо може и да има промени, но от 1990 г. има една постоянна величина.

VIP измиване на лек автомобил, плюс току-що изпечена пица, от Автомивка Grillo, намалено от 54 лв. на 29 лв.

 

Екзотично хапване за вкъщи! Суши сет с 56, 68 или 128 хапки, намалено от 41 лв. на 27 лв.

“Painkiller”

Към края прожекторите осветиха барабаниста Скот Травис. Всички очакваха дръм соло, но той взе думата. Попита публиката какво очакват да е следващото парче. И множеството ревна: “Painkiller”! Последва адския тътен от барабаните на Скот в интрото на парчето. Роб Халфорд излезе на сцената след кратка пауза за хидратация, преви гръб в обичайната си поза на първа линия на сцената и буквално изпищя любимото парче на феновете.

Последва кратка пауза, след което Judas Priest излязоха за задължителния бис с още 3 парчета. Закриха ударно с обичайната Living After Midnigt и останаха на сцената, за да изкажат почит и благодарност на публиката, която им отвърна със същото. А след шоуто хората си тръгнаха с много емоция и споделяха за впечатленията си.

Повечето от тях вече стягат куфарите за Пловдив. Където между 25 и 27 юли идва кулминацията в горещото рок лято на българите. Тогава е фестивалът Hills Of Rock с банди като Korn, Bring Me The Horozon, Amon Amarth, Suicidal Tendencies, Pain и много други.

Подобни публикации

Leave a Comment